Ukoliko vam se jede nešto slatko a nemate ideju, ili nemate mnogo vremena za pripremu kompliciranih kolača, ili Vam se ne jedu kupovni gotovi kolači puni šlaga, ovo je recept za vas. Ukusan rolat prepun kokosa sa sočnim punjenjem je neizostavna slastica svih blagdana. Ovaj desert sprema se lako, a što duže stoji sve je ljepši.

Sastojci:

Tamni dio
500 gr mljevenog Petit beure keksa ( jedna kutija )
250 gr šećera u prahu
100 gr naribane čokolade za kuhanje
oko 0,5 dcl ruma ( može i više, po želji )
2 dcl toplog mlijeka
kakaa po potrebi radi jačine boje

Savjet više: Možete po želji dodati žele bombone narezane u sitne kockice.

Bijeli dio
250 gr margarina
100 gr secera u prahu
200 gr kokosa

Procedura tamni dio:
Mljeveni keks, šećer u prahu, naribanu čokoladu ( možete po želji staviti i više čokolade ), ruma po želji i ako želite jaču boju, dodajte kakaa, pomiješajte i polako dodajte toplo mlijeko. Mlijeko dodajte malo po malo, možda vam neće biti potrebno svih 2 dcl mlijeka. Smjesa ne smije biti ni premekana ni pretvrda!

Procedura bijeli dio:

Margarin, šećer i kokos umiksati i ostaviti malo u frižider da se stisne, kako bi se moglo lakše razvaljati.

Sastavljanje:

Razvaljajte obadvije smjese na željenu debljinu (otprilike 1 cm), stavite na razvaljani crni dio bijeli i zarolajte. Dok budete razvaljali bijeli dio, na plohu pospite kokosa da Vam se smjesa ne zalijepi. Tako zarolani kolač ostavite u frižider da se stisne. Nakon što se stisne, možete ga narezati na debljinu 1 cm-a.Imate recept koji želite podijeliti sa nama?
Napišite nam ga na mail: info@micine-slastice.com i objavit ćemo ga u trenu.